Amazon Echo är en ständigt lyssnade assistent på skrivbordet

Postat:
12:36 - 2014-11-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
27

Amazon har presenterat Echo som är något så ovanligt som en separat, ständigt lyssnande assistent. Tanken är att användare ska kunna ställa frågor från andra sidan rummet och få svar direkt utan att behöva röra sig. Echo är samtidigt en högtalare som sägs kunna fylla vilket rum som helst med ”inbjudande ljud”.

Enheten har sju mikrofoner som pekar i alla riktningar för att kunna snappa upp frågor. Genom brusreduceringsteknik sägs Echo kunna uppfatta frågor även när enheten spelar upp musik. Assistentens hjärna är i Amazon Web Services och den ska på så vis kunna bli smartare med tiden.

amazon-echo-produktbild-2

Ju mer Echo används, desto bättre förstår den ditt tal, ditt ordförråd och dina preferenser. Enheten kan även användas som hands-free-fjärrkontroll för Amazons olika tjänster. Genom Bluetooth kan användare spela upp musik på Echo från tjänster som Spotify och Pandora.

Amazon Echo kostar 199 dollar men i nuläget krävs en inbjudan för att lägga beställning. Vi tvivlar på att enheten kommer förstå svenska i första taget och Echo tycks främst vara avsedd för amerikanska marknaden.

amazon-echo-produktbild