Amazon introducerar biometrisk åldersverifiering på barer

Postat:
20:03 - 2023-05-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

Amazon introducerade ett sätt att betala genom biometrisk autentisering i USA hösten 2020. De som skaffat Amazon One kan betala bara genom att deras handflata skannas i butiken. Utöver kontaktlösa betalningar genom biometri föreställde sig Amazon att handflatan även skulle kunna skannas för att ange kundkort, eller för att beviljas inträde till olika platser likt sportevenemang.

Amazon har nu presenterat ett nytt användningsområde för One: åldersverifiering på pubar, barer och andra platser som serverar alkohol. De som har One och kan misstas för att vara för unga för att få köpa alkohol kan ladda upp en bild på ett giltigt id och därefter ladda upp ett självporträtt. Amazon skriver att de inte lagrar användares id.

Vi förmodar att uppladdningssidan kräver att en bild tas live, så att det inte räcker att bara ha tillgång till någons id-kort och ett digitalt foto av personen. Efter den processen ska de med Amazon One slippa visa id när de är ute, förstås förutsatt att stället har anammat Amazons lösning.

Bartendern kommer se ett meddelande om att personen är tillräckligt gammal, tillsammans med självporträttet personen laddade upp. Coors Field i Colorado är först att erbjuda tekniken.