Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android 11 kommer erbjuda två stora förbättringar för inloggningar i appar

Postat:
12:48 - 2020-06-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har berättat mer om två kommande funktioner i Android 11 vilka ser ut att kraftigt förenkla och förbättra installationsproceduren på nya enheter. Finesserna är inte del av första offentliga betaversionen av systemet.
Först ut är ”Block Store” som är del av nya ”Google Identity Services Library”. Enkelt uttryckt kan utvecklare spara inloggningar och autentiseringspolletter när användare loggar in i deras appar. Dessa lagras krypterat både lokalt och i molnet.

När appar återställs på en ny enhet hämtas den sparade autentiseringen automatiskt, så att användaren vare sig behöver ange användarnamn eller lösenord. Om det fungerar som det är tänkt ska det därför gå att börja använda appen direkt på en ny telefon, i samma skick som på den föregående enheten.

Android har haft liknande funktioner ända sedan Android 6 Marshmallow, men Androids återställning av data på nya enheter har varit något av en röra. Närmaste motsvarigheten idag är ”Smart Lock” och ”autofyll” som automatiskt kan fylla i sparade inloggningsuppgifter i appar, ungefär som i Chrome.

One Tap

Nära besläktade ”One Tap” gör att det går att anmäla sig till och logga in i tjänster med bara ett tryck, genom sitt Google-konto. Ifall inloggningsuppgifter redan finns för ”autofyll” kan dessa användas.

”One Tap” kan skapa ett säkert och pollett-baserat konto utan lösenord som knyts till Google-kontot och används för inloggning, både i appar och på webben.

Mest kommenterat

 1. Huawei får inte bygga svenska 5G-nät, anses utgöra säkerhetshot
 2. Androidtillverkare – ge oss en motsvarighet till Iphone 12 Mini [Opinion]
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Huawei introducerar flaggskeppet Mate 40 Pro
 5. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 6. Vad anser du om de nya bildförhållandena för telefoner?

Mest läst

 1. Så här liten är Apple Iphone 12 Mini
 2. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21
 5. Test: OnePlus 8T
 6. Stor läcka kring Huaweis nya flaggskepp Mate 40 Pro

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om