Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple introducerar IOS 8 med widgetstöd [Konkurrensen]

Postat:
21:48 - 2014-06-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple har ikväll presenterat nästa version av sitt operativsystem för mobila enheter: IOS 8. Företaget menar att nya versionen av plattformen är det största släppet sedan Apples applikationsbutik lanserades. Som alltid kallar Apple IOS för världens mest avancerade operativsystem för mobiler.
En av de största nyheterna i IOS 8 är stöd för en slags widgetar, som kan skapas av tredjepartsutvecklare. Till skillnad mot det widgetstöd Android haft sedan starten ligger de interaktiva fälten dock inte på hemskärmen, utan istället i nedfällbara aviseringsmenyn. Användare sägs få nya möjligheter att svara på aviseringar, samt diverse tidssparande funktioner i mejlhanteringen.

ios-8-bild-5

Apple har satsat mycket på kontinuitet mellan olika typer av enheter. Fotoappen har fått molnsynkronisering, så användare kan se sina bilder på alla Apple-enheter. Synkroniseringen sträcker sig även in i vissa andra appar. Det ska exempelvis gå att börja skriva ett mejl på sin Ipad och sedan skriva klart det på en Iphone. Iphone-ägare kan vidare svara på samtal på en eventuell Mac eller Ipad och även se telefonens SMS från dessa enheter.

Apple berättar att företagets meddelandeapp nu kan hantera video- och ljudklipp. Tangentbordet har förbättrats genom ordförslag, i stil med SwiftKey, Swype och andra tangentbord för Android. En stor nyhet på keyboardfronten är att Apple kommer tillåta utvecklare att skapa tangentbord – just SwiftKey lär alltså hitta fram till IOS.
ios-8-bild-4

Teknikjätten har dessutom satsat på delning av köpt material. Användare kommer kunna dela med sig av köpta digitala varor i Itunes, Ibooks och i appbutiken, med upp till sex familjemedlemmar. Delning av material som bilder och kalenderinlägg ska även ha förbättrats.

En annan nyhet är ICloud Drive, vilket kan beskrivas som en motsvarighet till Google Drive och Dropbox. Enligt företaget kan kunder arbeta med sina filer överallt, oavsett vilken Apple-enhet som används. Som många andra satsar Apple på hälsa. Träningsappar för IOS kommer kunna dela information med varandra och företaget tillhandahåller en egen hälsoapplikation.

Apple har inkluderat många andra förändringar, som möjligheten att väcka röstassistenten Siri genom att bara säga ”Hey, Siri”. Utvecklarversionen av IOS 8 släpps redan idag medan den skarpa releasen av IOS 8 kommer i höst.

ios-8-bild-7

ios-8-bild-1

ios-8-bild-8

ios-8-bild-9

ios-8-bild-10

ios-8-bild-3

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 5. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 6. LG:s nya gränssnitt Velvet UI kommer släppas för äldre telefoner

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey