Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple kommer uppdatera fem år gamla telefoner till IOS 14, dags för Android att bli bättre?

Postat:
14:29 - 2020-06-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple har berättat vilka telefoner som kommer att uppdateras till IOS 14. Listan sträcker sig så pass långt tillbaka som Iphone 6s från 2015. De äldre modellerna kommer att få senaste mjukvaran samma dag som de nya.
Funktionsmässigt har Android och IOS blivit allt mer lika varandra senaste åren, med finesser som har lånats mellan plattformarna. Många av de största nyheterna i IOS 14 finns redan i en eller annan form i Android.

Men Apple sticker ut just genom uppdateringarna, vilka inte bara släpps under en längre tidsperiod utan dessutom tillhandahålls till alla kompatibla modeller samtidigt utan fördröjning. Google kommer närmast med sina tre år av utlovade systemuppdateringar för Pixel-serien, att jämföra med i bästa fall två år för övriga tillverkare.

Apple har till skillnad mot de flesta Androidtillverkare full kontroll över både hård- och mjukvaran. Efter en viss tid är det helt enkelt inte praktiskt genomförbart att uppdatera till en ny Androidversion, ifall chipptillverkaren exempelvis inte har valt att stödja det nya systemet.

Om Google klarar av tre år med Qualcomm-chipp, är detta dock något alla Androidtillverkare bör kunna erbjuda. Många vanliga konsumenter tar inte ens uppdateringar med i beräkningen och bryr sig inte om nya systemversioner. Dessa kan rentav upplevas som ett orosmoment – ett krångel som kan föra med sig problem.

Då är de månatliga säkerhetsuppdateringarna viktigare i allmänhet, vilka ska tillhandahållas i minst två år. Samtidigt gör den längre perioden av uppdateringar att Iphones kan hålla sig aktuella mjukvarumässigt i flera år efter att de allra flesta Androidtelefoner slutat få systemuppdateringar.

Ser ni uppdateringar för Android som ett problem och hur lång tid tycker ni att det är rimligt att tillverkare ska tillhandahålla nya systemversioner?

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 5. Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?
 6. Rykte: Galaxy Z Fold 3 släpps i juni, har kamera under skärmen och S Pen

Mest läst

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Test: Google Pixel 5
 4. Sju nya funktioner som kommer till OnePlus Oxygen OS
 5. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169
 6. Black Friday-rea även i Google Play

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om