Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple kommer uppdatera fem år gamla telefoner till IOS 14, dags för Android att bli bättre?

Postat:
14:29 - 2020-06-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple har berättat vilka telefoner som kommer att uppdateras till IOS 14. Listan sträcker sig så pass långt tillbaka som Iphone 6s från 2015. De äldre modellerna kommer att få senaste mjukvaran samma dag som de nya.
Funktionsmässigt har Android och IOS blivit allt mer lika varandra senaste åren, med finesser som har lånats mellan plattformarna. Många av de största nyheterna i IOS 14 finns redan i en eller annan form i Android.

Men Apple sticker ut just genom uppdateringarna, vilka inte bara släpps under en längre tidsperiod utan dessutom tillhandahålls till alla kompatibla modeller samtidigt utan fördröjning. Google kommer närmast med sina tre år av utlovade systemuppdateringar för Pixel-serien, att jämföra med i bästa fall två år för övriga tillverkare.

Apple har till skillnad mot de flesta Androidtillverkare full kontroll över både hård- och mjukvaran. Efter en viss tid är det helt enkelt inte praktiskt genomförbart att uppdatera till en ny Androidversion, ifall chipptillverkaren exempelvis inte har valt att stödja det nya systemet.

Om Google klarar av tre år med Qualcomm-chipp, är detta dock något alla Androidtillverkare bör kunna erbjuda. Många vanliga konsumenter tar inte ens uppdateringar med i beräkningen och bryr sig inte om nya systemversioner. Dessa kan rentav upplevas som ett orosmoment – ett krångel som kan föra med sig problem.

Då är de månatliga säkerhetsuppdateringarna viktigare i allmänhet, vilka ska tillhandahållas i minst två år. Samtidigt gör den längre perioden av uppdateringar att Iphones kan hålla sig aktuella mjukvarumässigt i flera år efter att de allra flesta Androidtelefoner slutat få systemuppdateringar.

Ser ni uppdateringar för Android som ett problem och hur lång tid tycker ni att det är rimligt att tillverkare ska tillhandahålla nya systemversioner?

Mest kommenterat

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design [Off topic]
 3. Honors senaste telefon har 7-tumsskärm
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Fler kan nu överföra bibliotek från Play Music till YouTube Music
 6. Kommer LG släppa mobil med rullbar skärm nästa år?

Mest läst

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 4. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 5. Spotify lanserar Duo – abonnemang för sambos
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey