Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple kommer uppdatera fem år gamla telefoner till IOS 14, dags för Android att bli bättre?

Postat:
14:29 - 2020-06-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple har berättat vilka telefoner som kommer att uppdateras till IOS 14. Listan sträcker sig så pass långt tillbaka som Iphone 6s från 2015. De äldre modellerna kommer att få senaste mjukvaran samma dag som de nya.
Funktionsmässigt har Android och IOS blivit allt mer lika varandra senaste åren, med finesser som har lånats mellan plattformarna. Många av de största nyheterna i IOS 14 finns redan i en eller annan form i Android.

Men Apple sticker ut just genom uppdateringarna, vilka inte bara släpps under en längre tidsperiod utan dessutom tillhandahålls till alla kompatibla modeller samtidigt utan fördröjning. Google kommer närmast med sina tre år av utlovade systemuppdateringar för Pixel-serien, att jämföra med i bästa fall två år för övriga tillverkare.

Apple har till skillnad mot de flesta Androidtillverkare full kontroll över både hård- och mjukvaran. Efter en viss tid är det helt enkelt inte praktiskt genomförbart att uppdatera till en ny Androidversion, ifall chipptillverkaren exempelvis inte har valt att stödja det nya systemet.

Om Google klarar av tre år med Qualcomm-chipp, är detta dock något alla Androidtillverkare bör kunna erbjuda. Många vanliga konsumenter tar inte ens uppdateringar med i beräkningen och bryr sig inte om nya systemversioner. Dessa kan rentav upplevas som ett orosmoment – ett krångel som kan föra med sig problem.

Då är de månatliga säkerhetsuppdateringarna viktigare i allmänhet, vilka ska tillhandahållas i minst två år. Samtidigt gör den längre perioden av uppdateringar att Iphones kan hålla sig aktuella mjukvarumässigt i flera år efter att de allra flesta Androidtelefoner slutat få systemuppdateringar.

Ser ni uppdateringar för Android som ett problem och hur lång tid tycker ni att det är rimligt att tillverkare ska tillhandahålla nya systemversioner?

Mest kommenterat

 1. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Nya designen för ”mina appar” i Play Store nu allmänt tillgänglig
 6. Apple Music för Android får stöd för förlustfri uppspelning

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Skärmdumpar visar Windows 11
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd
 6. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om