Apple presenterar nya AirPods Pro

Postat:
21:33 - 2022-09-07
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:

Under dagens lanseringsevent i Cupertino, Kalifornien, passade Apple som förväntat på att utöver telefoner och plattor även presentera andra generationens AirPods Pro, med en rad förbättringar under skalet.

Till det yttre, designmässigt, har mycket lite förändrats i jämförelse med första generationens AirPods Pro, men lurarna har nu fått kapacitiv touchkontroll som låter användaren styra sin ljuduppspelning via svep- och pekfunktioner.

Under skalet har mer hänt, och det mesta kretsar kanske främst kring det nya H2-chippet som tack vare högre prestanda – enligt Apple – med ANC (”Active Noise Cancellation”)-funktionen aktiv kan filtrera ut dubbelt så mycket bakgrundsbrus som första generationens lurar. Tillkommer gör även ett transparensläge som vid behov låter användaren släppa genom ljud artificiellt.

Med ANC aktivt uppger Apple att man med nya generationen AirPods Pro kan få upp till sex timmars batteritid, att jämföra med 4,5 timmar i första generationen, samt ytterligare 24 timmar (30 timmar totalt) via det medföljande laddfodralet.

Ljudet skall tack vare nya element vara förbättrat, men något som lyste med sin frånvaro under presentationen var huruvida Apple AirPods Pro 2 har stöd för lossless-ljud. Vi gissar att om stöd funnits så hade de talat sig varma om det, men i skrivande stund vet vi alltså inte hur det ligger till med den saken.

Nytt för i år är att AirPods Pro kommer med en extra uppsättning öronkuddar, i storleken XS (”Xtra Small”), utöver de tre ordinarie kuddarna S (”Small”), M (”Medium”) och L (”Large”).

Apple AirPods Pro (andra generationen) kan förbeställas från och med den 9 september klockan 14 och leveranserna påbörjas den 23 september. Priset är 3 295 kronor och som vanligt är vitt den enda färgen som finns tillgänglig.