Apples invändningar mot Android

Postat:
16:32 - 2014-06-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
409

Under gårdagens presentation av IOS 8 passade Apple, som tradition, på att attackera konkurrenterna Windows Phone och Android. Företagets VD Tim Cook menar att de flesta som först köpte en Androidtelefon och därefter skaffade en Iphone anser att de gjorde ett stort misstag när de initialt satsade på Googles plattform.

Som stöd för den tesen angav Cook att Apple har 97 % nöjda kunder. Cook påminde vidare åskådarna om att endast 9 % av Androidanvändarna kör senaste versionen av plattformen, medan 89 % av de som använder IOS har aktuell mjukvara. Han sa samtidigt att över en tredjedel av alla Androidanvändare kör en över fyra år gammal version av plattformen.

apple-ogillar-android-1

Cirka 13 % har Ice Cream Sandwich som kom för 2,5 år sedan, medan 16 % fortfarande är kvar på Gingerbread (resten har Jelly Bean+), så det är en sanning med modifikation. En betydande förklaring till att så många fortfarande kör äldre systemversioner är att det finns hundratals olika Androidtelefoner i alla prisklasser, medan det bara kommer en Iphone om året.

Cook avslutade sin Androidattack med att säga att äldre Androidenheter inte får nya funktioner (vilket de dock i bästa fall erhåller genom Google Play Services), samt att Android står för 99 % av allt malware. Håller ni med Cook i hans kritik?

apple-ogillar-android-2