Är du beredd att lägga över 10 000 kronor på en smartphone? [Undersökning]

Postat:
11:11 - 2024-06-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
106

Även om det förstås kan variera kraftigt från person till person vill många – oavsett inkomst – inte lägga alltför mycket pengar på en smartphone. En mobil är en bruksvara och de som saknar specifikt intresse brukar inte bry sig om uppdateringar, Androidversioner, skärmteknik, upplösningar, uppdateringsfrekvenser, chipp, arbetsminne, lagringstyper eller kamerasystem.

Samtidigt säljer Iphones som smör och de kostar en bra bit över 10 000 kronor, så det finns onekligen en stor efterfrågan på premiummobiler om varumärket är tillräckligt starkt. Enligt statistik från Counterpoint var Apples dyraste telefon Iphone 15 Pro Max världens mest sålda smartphone under årets första kvartal.

Att en toppmodell dominerade förklarade Counterpoint med ett ökat sug efter flaggskepp. Även den mest sålda Androidmobilen var ett maxat flaggskepp: Galaxy S24 Ultra. Vi har flera gånger frågat var smärtgränsen går vid köp av ny mobil. Andelen som är beredd att lägga mer än 10 000 kronor på en ny mobil har ökat sedan 2017, vilket illustreras nedan.

Nu är det drygt tre år sedan sist så samma fråga (med samma intervaller) ställs återigen som uppföljning: Hur mycket är du beredd att betala för en smartphone?

Hur mycket är du beredd att betala för en telefon 2024?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...