Att Pixel 7 släpps officiellt i Sverige är så gott som spikat

Postat:
13:58 - 2022-09-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
64

Alldeles i början av maj påträffade vi första tecknet på att Google till sist kommer lansera Pixel-telefonerna i Sverige. Ett tips i kommentarsfältet ledde till en platsannons från Google.

Jobbannonsen indikerade att Pixel kommer släppas i Sverige och att det dessutom rör sig om en telefon, eller i alla fall en enhet med SIM. Efter artikelns publicering ändrade Google platsannonsen och tog bort hänvisningarna till Pixel.

Fler indikationer har dykt upp då och då under sommaren. Nu, strax innan Googles stora höstevenemang, har tecknen hopat sig. Google Sverige kommer först och främst till skillnad mot tidigare år anordna ett lokalt event samma dag som den globala presentationen. Evenemanget hålls på Fotografiska i Stockholm, vilket inte bör vara någon tillfällighet.

Googles telefoner är kända för att erbjuda imponerande kameror, framförallt för stillbilder. Som om detta inte var nog har både återförsäljare och operatörer puffat för Googles evenemang. I marknadsföringsmaterialet återförsäljarna delat syns en tavel- eller fotoram. Ytterligare en hänvisning till kameror.

Vad talar då emot en Sverigelansering av Pixel 7 och Pixel 7 Pro? Knappt något i skrivande stund. Visst finns en risk att operatörerna bara kommer sälja LTE-uppkopplade Pixel Watch, eller mellanklassmobilen Pixel 6a som fortfarande är relativt färsk. Om så är fallet borde dock Google inse att entusiaster blir besvikna, och varför anspela på kameror om bara smartklockan kommer lanseras?

Alla på Swedroid är inte intresserade av Googles telefoner men många har sett fram emot att Pixel ska börja säljas officiellt i Sverige, vilket nästan framstått som en önskedröm efter att vi gått miste om sex generationers telefoner från Google. I en undersökning från försommaren svarade 48 procent att de skulle skaffa en Pixel-mobil om de såldes officiellt i Sverige. Nästan en av fyra skulle överväga saken, medan en femtedel redan hade en Pixel.

Nu kan den dagen snart vara här — första ”Google-telefonen” i Sverige sedan sista Nexus 2015. Svaren kommer 6 oktober.