Avlägsnar du din laddare från väggkontakten efter laddning? [Undersökning]

Postat:
20:11 - 2015-07-14
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
144

Hus- och lägenhetsbränder orsakade av telefonladdare är nu för tiden vanligt förekommande i media. Var och varannan vecka kan vi läsa om telefonladdare, eller till laddaren kopplade telefoner, som har börjat brinna och i vissa fall resulterat i dödsfall.

Ofta uppmanas vi av intervjuade experter på elsäkerhet och brandmän i samband med dessa artiklar att alltid avlägsna laddaren från vägguttaget efter avslutad laddning; något som inte bara är tryggare utan även sparar ström.

Med tanke på det stora antalet telefonladdare i omlopp i Sverige kontra antalet inrapporterade bränder orsakade av laddare är det procentuellt sett väldigt osannolikt att en laddare orsakar en brand, men risken finns ändå där.

Förra året startade ASMO ltd (ett Los Angeles-baserat företag som drivs av en grupp finländare) en insamling där en smart laddare, som stänger av sig själv då ingen enhet är kopplad till den, presenterades.

Den första insamlingen misslyckades dessvärre, men en ny insamling startad i år nådde sitt mål med råge och ASMO ltd räknar med att vara redo att skicka ut de första smarta laddarna i oktober i år. Prislappen? 35 amerikanska dollar, eller cirka 300 svenska kronor.

Undertecknad är själv väldigt slarvig med att dra ur laddaren ur väggkontakten, både av bekvämlighetsskäl och av ren glömska, så att införskaffa några ASMO-laddare står högt på to do-listan.

Hur sköter Swedroids läsare sina laddare? Avlägsnar ni laddaren från väggkontakten efter avslutad laddning, eller låter ni den sitta kvar 24/7? Oroar ni er över brandrisken eller den onödiga strömförbrukningen?
 

Avlägsnar ni er/era laddare från väggkontakten efter avslutad laddning?

  • Nej, nästan aldrig! (70%, 3 320 röster)
  • Ja, nästan alltid! (20%, 959 röster)
  • Ibland, när jag kommer ihåg/orkar. (10%, 460 röster)

Antal som röstat: 4 739

Loading ... Loading ...