Basis Peak ser ut att vara en ovanligt lovande träningsklocka

Postat:
14:40 - 2014-09-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Basis har presenterat en ny träningsklocka kallad Peak. Designen kanske inte tilltalar alla men enheten verkar ovanligt bra på pappret. Peak har uppsjö finesser för att hålla reda på din träning och sömn. Fem sensorer mäter bärarens puls, rörelse, transpiration och hudtemperatur.

Genom något Basis kallar BodyIQ håller Peak reda på när du går, springer eller cyklar. Handledsenheten mäter även dina sömn- och uppvakningstider och kan känna av REM-sömn (drömsömn), djupsömn, vridningar och vändningar i sängen, sömnstörningar och din allmänna sömnkvalitet.

Basis har även ett system som är tänkt att förvandla insikter om dina motionsvanor till faktiska förändringar. Pulsmätaren är optisk och sitter under enheten med kontakt mot huden. Pulsen mäts i realtid och precisionen sägs vara god.

basis-peak-traningsklocka-4

Enheten är designad för att alltid bäras oavsett miljö. Peak är vattentät (5ATM), har en aluminiumkonstruktion och en pekskärm som skyddas av Gorilla Glass 3. Manicken kan även agera smartklocka, med grundläggande aviseringar från anslutna telefoner. Användare kan synkronisera träningsuppgifter över Bluetooth till en mobilapp (för Android och IOS) . Batteriet sägs räcka i uppemot fyra dagar.

basis-peak-traningsklocka-3

Basis Peak kostar 200 dollar och kommer släppas i USA, Kanada och Storbritannien senare i år. Om träningsklockan inte lanseras i Norden kan den sannolikt importeras från Storbritannien.

basis-peak-traningsklocka-2