Blocket lyfter på avgifterna för bland annat hemelektronik

Postat:
16:30 - 2022-05-30
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
14

I ett pressmeddelande som publicerats under förmiddagen tillkännager Blocket att bolaget kommer ta bort annonsavgifterna för privatpersoner från ett flertal av de säljkategorier som erbjuds på handelsplatsen. Till kategorierna som avgiftsbefriats hör bland annat ”elektronik”, ”för hemmet” samt ”fritid och hobby”.

 

Kostnaden för att publicera annonser på Blocket i ovannämnda kategorier har varierat mellan 15-30 kr för privatpersoner. Denna kostnad blir nu 0 kronor i kategorierna: För hemmet, Personligt, Elektronik, Fritid & hobby och Övrigt.

– Nu vill vi på allvar ta upp kampen med den traditionella e-handeln och visa att det går att göra det lika enkelt, tryggt och smidigt att klicka hem något begagnat som något nytt, säger Robin Suwe.

Mynewsdesk

Enligt Robin Suwe, VD för Schibstedt-ägda Blocket, görs förändringen för att ta upp kampen med den traditionella e-handeln.

Blocket skriver också att det inom kort kommer att lanseras en rad nya tjänster som förenklar och ökar tryggheten för både köpare och säljare. Bland annat kommer samtliga användare att kunna ta del av en ”Köp direkt-funktion” där köpare kan klicka hem varor i ett klick.