Borde LG Nexus 5 ha fått Android Nougat?

Postat:
10:37 - 2016-08-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
65

Även om det mer eller mindre var spikat innan bekräftade Google igår att varken Nexus 5 eller andra generationens Nexus 7 kommer att uppdateras till Android 7.0 Nougat. LG Nexus 5 presenterades för snart tre år sedan.

Google utlovar uppdateringar till nya Androidversioner i två år från lanseringsdatumet av en Nexus och garantin för Nexus 5 upphörde redan förra hösten. Men borde Google ändå ha uppdaterat telefonen av ren välvilja och för att visa att även äldre Androidmobiler kan få senaste versionen av operativsystemet?

lg-nexus-5-book-bild

Eventuellt låg det bortom Googles kontroll. Som HTC förklarade för några år sedan väljer chipptillverkare huruvida de ska stödja en ny Androidversion eller inte. Om chipptillverkaren väljer att stödja nya systemet skapar de drivrutiner och optimeringar för chippet, i det här fallet Qualcomm och Snapdragon 800.

Ifall chipptillverkaren inte gör det innebär det slutstationen gällande nya Androidversioner för den enheten. En av anledningarna till att Apple kan uppdatera äldre Iphones så länge de vill är att de utrustat mobilerna med chipp de designat själva.

Hur ser ni på avsaknaden av Nougat för Nexus 5 och på uppdateringar för Androidtelefoner i allmänhet?

uppdateringar-chipp-2