Canonical missade målet för Ubuntu Edge med $19 miljoner

Postat:
12:51 - 2013-08-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Mot slutet av juli startade Canonical ett djärvt projekt på gräsrotsfinansieringssidan IndieGogo. Det brittiska företaget ville skapa supermobilen Ubuntu Edge med 4GB RAM, 128GB lagringsutrymme, ”snabbaste processorn” och möjligheten att köra både Android och Ubuntu. Canonical tog tanken att mobiler är de nya datorerna ett steg längre genom att faktiskt vilja göra dem till just våra datorer: när Ubuntu Edge ansluts till en extern skärm förvandlas den till en fullfjädrad Ubuntu-dator.

Företaget slog rekord i gräsrotsfinansiering men det såg mörkt ut för projektet redan efter 42 timmar. Nu har den angivna tiden gått ut på IndieGogo och Canonical missade sitt mål med drygt 19 miljoner dollar. Alla bidrag fick sammanlagt projektet att nå 12,8 miljoner dollar – cirka 40 % av målet på $32 miljoner.

Inga som bidragit kommer bli av med några pengar. Canonical ska enligt IndieGogo-sidan nu istället fokusera på att släppa mobilvarianten av Ubuntu för enheter som redan finns på marknaden. Om Canonical, eller en tillverkare, gör ett nytt försök att skapa en separat Ubuntu-mobil i framtiden återstår att se.