Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Chrome för PC erbjuder snart förbättrade integritetsinställningar och inbyggd säkerhetskontroll

Postat:
14:14 - 2020-05-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google går på sin produktblogg igenom kommande nyheter i Chrome för PC. Det rör sig om en större uppdatering med fokus på integritet, säkerhet och insticksprogram. Uppdateringen släpps under de närmsta veckorna.
Chrome kommer erbjuda en inbyggd säkerhetskontroll vilken nås från inställningarna. Kontrollen går igenom säkerheten för den allmänna Chrome-upplevelsen, inklusive en verifiering av att de lösenord som sparats i webbläsaren är tillräckligt säkra.

Google har samtidigt förenklat ett antal inställningar, med målet att göra dem lättare att hitta och förstå. Det ska exempelvis vara enklare att hantera kakor, samt ta bort webbinformation som cache, kakor och surfhistorik.

I inkognito-läget kommer Chrome att blockera alla tredjeparts-kakor som standard, utöver att ta bort alla kakor för inkognito-sessionen när webbläsaren stängs. Istället för att lista insticksprogrammen till höger om adressfältet kommer Chrome visa en pusselbits-ikon på samma plats, från vilken tilläggen kan nås.

Google har dessutom lagt till två större valfria säkerhetsförbättringar. En kallas ”Enhanced Safe Browsing” vilken ger ett utökat och mer proaktivt skydd mot nätfiske, malware och andra hot. När finessen är aktiverad kollar webbläsaren i förväg huruvida hemsidor och nedladdningar är säkra, genom att skicka information till ”Google Safe Browsing”.

För de som är inloggade i Chrome utökas skyddet ytterligare. Google skriver att de kommer lägga till fler skydd under det kommande året. Den andra nyheten är säker DNS som genom DNS-över-HTTPS och kryptering hindrar angripare från att se vilka hemsidor du besöker och från att dirigera om till nätfiske-sidor. Chrome aktiverar DNS-över-HTTPS automatiskt så länge din internetleverantör stödjer det.

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 2. Rykte: OnePlus kommer släppa 9E vid sidan av 9 och 9 Pro
 3. Google utser bästa Androidapparna 2020
 4. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 5. Bästa fynden på Cyber Monday [Uppdaterad]
 6. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows

Mest läst

 1. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 2. Bästa fynden på Cyber Monday
 3. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 4. Google utser bästa Androidapparna 2020
 5. Black Friday-rea även i Google Play
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om