Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Chrome för PC får stöd för gruppering av flikar och andra förbättringar

Flikar laddar snabbare

Postat:
12:49 - 2020-08-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Chrome för PC är på väg att få några betydande förbättringar, främst gällande flikhanteringen. Flikar kan grupperas genom högerklick. Det går att namnge grupperna, samt ge dem färger så de blir enklare att särskilja.
En flik-grupp skulle exempelvis kunna ersätta eller komplettera mappar i bokmärkesfältet. För som alltid har många flikar öppna kan möjligheten att organisera dem komma mycket väl till pass. Grupperna kan expanderas och minimeras.

En förbättring som går hand i hand med flik-grupperingen är att flikar laddar snabbare, upp till 10 procent. Hanteringen har optimerats bakom kulisserna och ska även leda till bättre batteritid och att mindre RAM används.

Google har satsat vidare på flikar genom att erbjuda en förhandsvisning av innehållet när användaren vilar muspekaren över en flik. De som har en Chromebook med pekskärm kommer få ett nytt gränssnitt med större flikar som optimerats för pekskärmsstyrning.

Även Chrome för Android får lite flik-kärlek, då webbläsaren kommer föreslå flikar när användaren knappar in adresser i adressfältet, om hemsidan redan finns som flik. Det har samtidigt blivit enklare att dela länkar och skicka länkar till andra enheter. En QR-kod kan skapas via adressfältet, så att exempelvis en länk kan skickas till mobil bara genom att skanna QR-koden.

Sista stora nyheten är möjligheten att redigera PDF-filer i Chrome och spara dessa. Som vanligt när det gäller Google-nyheter kan det ta tid innan de når fram alla, då företaget ”prioriterar stabilitet”.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om