Chromecast with Google TV får sin första mjukvaruuppdatering på sju månader

Postat:
19:47 - 2022-07-11
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
21

Google tenderar att vara ivriga med att skicka ut uppdateringar till sina produkter – inte sällan lite för ivriga, med nya buggar och problem som resultat. Den senast lanserade pjäsen i Googles Chromecast-flotta, Chromecast with Google TV, är ett anmärkningsvärt undantag och hade fram till för ett par dagar sedan inte uppdaterats sedan slutet av 2021.

Den nya uppdateringen, som i vanlig ordning rullar ut i etapper, bjuder på följande:

  • Säkerhetspatchen uppdateras till maj 2022.
  • Förbättringar för vissa appar vad gäller uppspalning av 4K-video och DRM-video.
  • Diverse buggfixar och prestandaoptimeringar.
  • Diverse förbättringar av Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar.

Huruvida den senaste uppdateringen, som väger in på 140 MB och har beteckningen QTS1.220504.008, även för med sig en del nya buggar och problem är i skrivande stund oklart. Nya buggar är inte sällsynta vid mjukvaruuppdateringar, men ofta handlar om mer obskyra buggar som drabbar relativt få användare.

Uppdateringen kommer i sinom tid att installeras automatiskt, men den som inte vill vänta kan söka efter uppdateringen manuellt genom att gå till Inställningar -> System -> Om -> Systemuppdatering. Nämnas bör att detta inte är en uppdatering till Android 12 som många hade hoppats och trott, utan Chromecast with Google TV är även fortsatt kvar på Android 10.

Androidversionen är – så länge den inte är väldigt utdaterad – för mediaenheter i regel av ganska liten vikt, åtminstone i relation till telefoner, så vi ser inga större skäl till förhöjt blodtryck och sura miner över det hela, men här går åsikterna isär.

Är det av stor betydelse för er att även mediaenheter löpande hålls uppdaterade med den allra senaste Androidversionen, eller är ni som oss nöjda med säkerhetspatcher så länge enheten fungerar väl i övrigt?