Console OS vill föra Android till din PC genom dual-boot

Postat:
14:25 - 2014-07-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
8

Flera försök har gjorts sedan plattformens start att föra Android till PC. Det senaste i raden är Console OS från Mobile Media Ventures som vill skapa en effektiv och modern dual-boot-lösning för befintliga Windows-enheter.

Tanken är att surfplattor med Windows (x86) och PC-datorer ska kunna köra både Windows och Android. Console OS är namnet på satsningen – en gren av Android, för PC. Utvecklarna skriver att de plockat isär Googles plattform och satt ihop den igen för datorer.

Företagets vision är att din PC ska kunna köra den dryga miljonen appar som finns för Android, utan krångel. De vill göra Android så pass bra för stationära datorer att det kan bli ditt primära operativsystem. Enligt utsago har företaget satsat på att göra så att Android för datorer både fungerar med multi-touch och med traditionella former av input som tangentbord och mus.

Console OS ska antingen kunna installeras på en lokal hårddisk eller på ett USB-minne. Alla appar och dokument, inklusive kryptering, ska kunna köras från en extern USB-sticka, utan att du behöver påverka din Windows-installation. Android ska även gå att köra parallellt med Windows, vilket sägs ske automagiskt om så önskas.

Projektet har sökt sig till Kickstarter för finansiering. Console OS har redan nått sitt mål på 50 000 dollar med 25 dagar kvar. De som är nyfikna och vill veta mer kan styra kosan till Kickstarter-sidan eller officiella sajten för Console OS.

console-os-tabell