Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

CyanogenMod presenterar egen funktion för att hitta förlorad Androidenhet

Postat:
14:40 - 2013-08-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Inte långt efter att Google släppt en tjänst för att hitta och eventuellt radera en borttappad eller stulen Androidenhet har nu gänget bakom ROM:en CyanogenMod introducerat en liknande lösning. Användare av CyanogenMod kommer kunna skapa ett valfritt CM-konto som gör att en förlorad enhet kan raderas (inklusive eventuell data på minneskort) eller hittas genom att se dess plats på en karta.
Kontot kommer på sikt även kunna användas till att skicka säkra SMS och utvecklarna berättar att de tänker lägga till mer funktionalitet med tiden. CyanogenMod anser att de existerande lösningarna för att hitta och radera Androidenheter inte är tillräckligt säkra. I ett blogginlägg menar de att enskilda arbetare på säkerhetsföretag eller hackers kan få tillgång till din platsdata eller annan information utan din tillåtelse.

Klientkoden på hemsidan är helt öppen så att vem som helst kan se hur den fungerar och appen har öppen källkod. De siktar alltså på full transparens så att användare kan se att inget fuffens försiggår. CyanogenMod uppmanar användare att bidra med feedback om integritet och säkerhet så att tjänsten kan förbättras. De som vill veta mer om hur koden fungerar kan läsa Koushik Duttas separata inlägg på Google+ om tjänsten.

Det här har inte släppts än utan kommer integreras i CyanogenMod framöver. Utvecklarna berättar även hur de ska vidta andra åtgärder för att göra ROM:en mer säker och i framtiden kommer två versioner av CM tillhandahållas – en för utvecklare som vill anpassa och experimentera och en för vanliga användare som prioriterar säkerhet.

cyanogenmod-account-skarmdump-1

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 5. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 6. Rykte: Galaxy Z Fold 3 släpps i juni, har kamera under skärmen och S Pen

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år
 6. Sju nya funktioner som kommer till OnePlus Oxygen OS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om