DashClock Widget kan vara den bästa låsskärmswidgeten för Android 4.2

Postat:
17:44 - 2013-02-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
37

En av nyheterna i Android 4.2 är möjligheten att lägga widgetar till låsskärmen. Android har tidigare bara haft stöd för widgetar i hemskärmsappen, men även om widgetar i låsskärmen kanske låter bra på pappret har funktionen inte blivit särskilt uppskattad överlag.

En tredjepartswidget i Play Store har dock lyckats göra Android 4.2-användare förtjusta och den har just nu hela 4,8 stjärnor i medelbetyg baserat på över 2000 röster. Appen heter DashClock Lock Screen Widget och den kan ersätta den vanliga klockwidgeten som visas i låsskärmen i senaste varianten av Android.

dashclock-lockscreen-widget-skarmdump-3dashclock-lockscreen-widget-skarmdump-4

För att lägga till widgeten sveper man åt sidan på låsskärmen fram till en ledig skärm, trycker på plustecknet och väljer DashClock från listan. Man kan göra DashClock till standardskärmen genom att ta tag i den och dra widgeten åt sidan så långt åt höger som möjligt.

Widgeten kan visa allsköns information som väderprognos, antal missade samtal och olästa meddelanden, nästa möte, olästa mejl och nästa alarm. DashClocks funktionalitet kan därtill utökas genom andra utvecklare. Joaquim Vergès har exempelvis utnyttjat den möjligheten och lagt till stöd för DashClock i sin Twitter-app Falcon Pro. DashClock går att ladda hem gratis från Play Store och är fri från annonser.

dashclock-lockscreen-widget-skarmdump-2dashclock-lockscreen-widget-skarmdump-1