Du har nu 15GB kombinerat lagringsutrymme för Drive, Gmail och Google+

Postat:
12:23 - 2013-05-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
25

Igår kväll svensk tid meddelade sökjätten att användare numera har totalt 15GB delat lagringsutrymme för Drive, Gmail och Google+. Tidigare erbjöd Google 10GB för Gmail och 5GB för Drive och bilder på Google+, men nu får alltså användare 15GB som kan fördelas fritt mellan de olika tjänsterna.

Google menar att det inte längre är någon vits med separata lagringsutrymmen eftersom tjänsterna numera blivit så tätt integrerade. Den nya metoden kan innebära en fördel för de som till exempel använder Gmail frekvent men inte utnyttjar bildlagring på Google+, då de nu har mer utrymme att använda för e-post än tidigare.

Sökjätten kommer även uppdatera lagringssidan på Drive så att det blir enklare att se hur utrymmet är fördelat mellan de olika tjänsterna. De som betalt för extra utrymme i Gmail kan efter den här förändringen utnyttja den utökade diskkapaciteten i samtliga produkter. Google berättar avslutningsvis att omdaningen kommer rulla ut gradvis under de kommande veckorna, så det kan dröja ett tag innan den når alla användare. Vad tycker ni om nyheten – bättre eller sämre än tidigare?