Echo Loop är en smartring med röstassistenten Alexa

Postat:
11:13 - 2019-09-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Amazon har introducerat nya produkter som kretsar kring den virtuella assistenten Alexa – företagets motsvarighet till Google-assistenten, Apple Siri och Microsoft Cortana. Nyheterna är inte särskilt aktuella för den svenska marknaden men vi vill ändå ta upp smartringen Echo Loop.

Smartringar är en växande produktkategori på mobilmarknaden, även fast genomslagskraften ännu inte är tillnärmelsevis lika stor som för smartklockor eller aktivitetsarmband. Echo Loop är en experimentell produkt i dagsläget som inte riktar sig till den breda massan.

Vad ringen gör är helt enkelt att låta användare nå Alexa genom ett smycke som är smidigare att bära än handledsenheter. Ringen ansluter till smartphone över Bluetooth och kan därefter svara på frågor och utföra kommandon genom mobilens internetuppkoppling.

Ringen har en liten knapp som används för att prata med assistenten. Det går att skapa påminnelser och listor, ställa frågor, ta emot eller avfärda samtal, samt styra uppkopplade enheter i hemmet. Enligt Amazon är ringen vattentålig med en batteritid som räcker hela dagen. En vibrationsmotor meddelar användaren om nya aviseringar på mobilen.

Enheten lyfts upp i munhöjd och det ska räcka med att viska frågorna. Alexa svarar genom en integrerad liten högtalare som av förklarliga anledningar inte är särskilt stark. Echo Loop har ett introduktionspris på 130 dollar och är endast tillgänglig i USA inledningsvis.

Skulle ni kunna tänka er att skaffa en smartring med integrerad assistent?