En första titt på smartklockan Pebble Time Steel

Postat:
19:00 - 2015-08-24
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
89

Amerikanska Pebbles senaste smartklocka är Time Steel vilken vi kommer kika närmare på framöver. Pebble erbjuder ett alternativ för de som inte är förtjusta i Android Wear eller som helt enkelt prioriterar god batteritid.

Time Steel har en konstruktion i rostfritt stål, en ständigt aktiv e-pappers-skärm i färg (skyddas av Gorilla Glass), vattentålighet och upp till tio dagars batteritid.

Likt nästan alla smartklockor har Time Steel stöd för appar och utbytbara urtavlor och den kan visa aviseringar från ansluten smartphone. Det går att svara på meddelanden direkt från klockan genom diktering (på svenska), tack vare inbyggd mikrofon.pebble-time-steel-swedroid-23pebble-time-steel-swedroid-25

Gränssnittet styrs av gamla hederliga fysiska knappar. En knapp uppe i vänstra hörnet agerar tillbakaknapp. På högersidan sitter tre lika stora knappar – den mittersta bekräftar val medan den övre och undre används till att bläddra med. Laddning sker via magnetkontakt på baksidan.

Pebble Time Steel använder 22mm-armband vilka går att byta ut själv. En knapp på fästet gör det enklare att lossa armbanden. En ovanlig finess är något som Pebble kallar Smartstraps. Genom att skaffa särskilda armband ska klockan kunna få ny funktionalitet, som exempelvis GPS och pulsmätare.

pebble-time-steel-swedroid-20pebble-time-steel-swedroid-31

Första intrycket av Time Steel är att klockan är betydligt stiligare i verkligheten än på bilder. Beroende på urtavla ger den även ifrån sig skönt nördiga vibbar. Klockan känns robust och läderarmbandet håller ovanligt hög kvalitet. Time Steel säljs även med armband i metall för de som undviker läder.

Vi återkommer senare med ett test av enheten – är det något särskilt ni vill att vi ska undersöka? Time Steel kan även diskuteras i forumet.

pebble-time-steel-swedroid-22 pebble-time-steel-swedroid-16 pebble-time-steel-swedroid-14 pebble-time-steel-swedroid-34