Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Enhandsläget kan vara bästa nya funktionen i Android 12

Postat:
13:53 - 2021-11-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Designspråket Material You och den automatiska färgsättningen av systemet kan vara nog så trevligt för de som uppskattar estetiken, men bästa nya funktionen i Android 12 kan vara enhandsläget.
För all del har flera tillverkare länge erbjudit en finess för förenklad enhandsanvändning i sina gränssnitt och det är något man kan tycka Google borde implementerat i Android för åratal sedan. Men bättre sent än aldrig i det här fallet, och det hela fungerar bra. Läget är utformat på ett mycket liknande vis som i IOS.

Genom ett svep nedåt från strecket i skärmens underkant dras hela gränssnittet ned ett steg, så det blir lätt att nå objekt högst upp. Som valfritt alternativ kan enhandsläget även aktiveras genom en knapp som flyter ovanpå gränssnittet längs sidan (knappen kan flyttas runt). Det är en ännu snabbare och smidigare metod, men knappen kan upplevas som störande.

Google tog till synes bort flera inställningar för enhandsläget i skarpa Android 12 vilka fanns i betaversionen. Inställningarna berörde beteendet för läget, som en automatisk tidsgräns och huruvida läget ska avslutas när användaren byter app.

På Pixel-telefoner med Android 12 hittas läget här: inställningar > system > rörelser > enhandsläge. Funktionen bör även komma till de flesta övriga telefoner som uppdateras till eller släpps med Android 12, om inte tillverkare väljer att skapa egna lösningar.

Mest kommenterat

 1. Hur strömmar du främst video på TV?
 2. Svagt första år för Amazon på svenska marknaden
 3. 15 smartphonegimmicks genom åren
 4. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år
 5. Oppo Reno 7 Pro har aviseringslampa kring kameramodulen
 6. Rykte: Apple kommer släppa påkostat headset för AR och VR nästa höst

Mest läst

 1. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 2. MIUI har nu över 500 miljoner användare
 3. Fyndtips (v47): Black Week har startat
 4. Swedroids fyndtipsfredag: Black Friday (v47)
 5. Rykte: Motorola blir först ut med Samsungs 200MP-kamera, därefter Xiaomi
 6. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur strömmar du främst video på TV?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om