Exynos-varianten av Galaxy S20 presterar sämre än Snapdragon i batteritest

Postat:
09:31 - 2020-03-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Samsung använder bekant olika chipp i sina mobilflaggskepp beroende på region. Europa får Samsungs egna Exynos-chipp medan Nordamerika och vissa andra marknader får Qualcomms senaste och snabbaste SoC.

Även om de två chippen presterar så gott som likvärdigt, så pass att det inte går att avgöra vilket chipp enheten kör bara genom att använda den, har det ändå funnits olikheter. Senaste åren har exempelvis Qualcomms chipp varit mer energieffektivt så att batteritiden därmed blivit bättre.

I ett test av Anandtech fann de att Qualcomm-upplagan av Galaxy S20 har en lägre energiförbrukningen än Exynos och att skillnaden är ”mycket märkbar”. De skriver att Snapdragon 865 är särskilt energieffektivt vid beräkningar.

I ett batteritest för att surfa på webben klarade sig Snapdragon-upplagan av S20 Ultra i 14,05 timmar, medan Exynos-versionen höll igång i 12,28 timmar. I det beräkningstunga batteritestet i PC Mark Work 2.0 fick S20 Ultra med Snapdragon en poäng på 13,04. Exynos fick en lägre och sämre poäng på 9,06.

I testet når de även slutsatsen att ifall 120Hz uppdateringsfrekvens används för skärmen ökar det batteriförbrukningen kraftigt, och att implementeringen hade kunnat optimeras bättre. De som vill läsa mer kan besöka källan.