Få Moto X-liknande aktiva notifikationer på din telefon

Postat:
15:15 - 2013-08-26
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
50

En häftig funktion på nya Motorola Moto X är det som kallas ”Active Display”. Denna funktion gör det möjligt att få meddelanden om mail, sms, statusuppdateringar och mycket annat direkt på skärmen även när telefonen befinner sig i viloläge. Användaren behöver alltså inte ta upp enheten och manuellt aktivera skärmen.

Utvecklaren Great Bytes Software har låtit sig inspireras av Motorola och skapat appen DynamicNotifications (tidigare Active Notifications) som nu fungerar på ännu fler telefoner än tidigare. Den första versionen av appen fungerade bara på Android 4.3 men nu stöds Android 4.0 och uppåt även om stödet för närvarande är i betafas.. Vi har testat på en HTC One med Android 4.2.2 vilket fungerade bra.

2013-08-26 02.45.05 2013-08-26 02.46.28

Programmet finns i två varianter. Gratis-versionen är den man laddar ner oavsett om man tänker betala för premiumfunktioner eller inte. I gratisversionen kan vi egentligen endast bestämma vilka appar som har möjlighet att visa notifikationer samt hur lång tid det tar innan skärmen släcks igen.

I premium-versionen som inte kostar mer än 7 Kr kan vi ställa in flera saker som till exempel om appen ska tända skärmen med jämna mellanrum ifall det finns notifikationer som vi inte sett och om appen även ska visa notifieringar under natten.

htcone1

htcone2

Appen fungerar utifrån en kort test bra på en HTC One och skärmen lyser upp kort när vi får mail, sms eller någon av de godkända apparna skickar något meddelande. Vi får se hur användbart detta är i längden men för närvarande är det en häftig funktion. Har  någon av er läsare testat applikationen och vilka är i sådana fall era erfarenheter?