Facebooks intäkter har för första gången sjunkit

Postat:
15:15 - 2022-07-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
8

Efter ett årtionde av ständigt högre inkomster har nu Facebooks intäkter för första gången sjunkit under ett kvartal. Intäkterna under andra kvartalet sjönk med en procent ned till 28,8 miljarder dollar, jämfört med samma period i fjol.

Intäktsfallet under tredje kvartalet förväntas bli högre. Vinsten för moderbolaget Meta föll med 36 procent till 6,7 miljarder dollar. Avdelningen som ansvarar för Mark Zuckerbergs vision om ett ”metaverse”, kallad Reality Labs, gick back 2,8 miljarder dollar under andra kvartalet.

Meta har mött motgångar på flera fronter senaste tiden. Nya integritetsfunktionen i Iphones som gör att appar inte kan spåra användare ska ha kostat Meta 10 miljarder dollar i annonsintäkter förra året. Den svagare ekonomin har gjort att annonsörer dragit ned på utgifterna, vilket inverkar på Meta.

Konkurrensen har samtidigt varit tuff från framförallt TikTok. Zuckerberg har sagt att detta är en period som ”kräver mer intensitet” och att han förväntar sig att Meta ska få mer gjort med färre resurser. Han menar även att Meta kommer ta sig igenom perioden som en ”starkare och mer disciplinerad organisation”.