Firefox OS-baserad mediaenhet gör succé på Kickstarter

Demovideon inspelad på Ikea

Postat:
11:11 - 2014-10-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

En Firefox OS-baserad mediasticka har dubblerat sitt finansieringsmål på Kickstarter med 28 dagar kvar av projektet. Enheten heter MatchStick och presenteras som ett öppnare alternativ till Google Chromecast. Hårdvaran bygger på en dubbelkärnig Rockchip 3066-processor, 1GB RAM och 4GB lagring.

MatchStick ansluts till TV eller monitor via HDMI och låter användare interagera med och strömma material från Internet, som filmer, serier, musik och spel. Företaget har enligt utsago samarbetat med Mozilla och MatchStick kommer vara Firefox OS-certifierad. Tanken är att både mjukvaran och hårdvaran ska vara helt öppen.

matchstick-bild-4

Enheten kommer ha en egen applikationsbutik med Firefox OS-appar. Tjänster som Netflix, Pandora och HBO Go sägs finnas redan från början. Som en bonus är MatchStick enligt tillverkaren ”binärt kompatibel” med ett större antal befintliga Chromecast-appar, vilka sägs fungera med mediastickan.

Efter att enheten kopplats till en HDMI-port och Wi-Fi-nätverk är den klar att användas. Innehåll ska kunna skickas från dator eller IOS- och Androidenheter. Alla hemsidor sägs även kunna skickas till MatchStick från Firefox eller Chrome på dator.

Enligt tillverkaren är hårdvaran redan klar och visades upp i juni. De som tror på projektet kan förbeställa en MatchStick för 18 dollar från Kickstarter-sidan.