Flash försvann – så här får du tillbaka stödet [Guide]

Postat:
17:01 - 2013-04-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
47

I november 2011 meddelade Adobe att företaget skulle lägga ner utvecklingen av Flash för mobiler för att istället fokusera på AIR och HTML5. En av anledningarna var att utvecklaren insåg att Flash för mobiler aldrig skulle kunna bli så utbrett och accepterat som datorvarianten, delvis för att Apple inte tillåtit Flash i Safari för IOS.

I mitten av augusti förra året slutade Adobe till sist att acceptera nya installationer av Flash i Play Store. Alla saknar inte Flash (runt 40 % tyckte rentav nedläggandet var bra) och många större sajter har löst saken genom att istället utnyttja HTML5. De som vill kan dock fortfarande framgångsrikt installera och använda Flash på de flesta förhållandevis nya Androidversioner – så här går det till.

  • Säg åt Android att tillåta manuell installation av appar, om du inte redan aktiverat den inställningen. Du finner alternativet här: Inställningar > Säkerhet > Okända källor (platsen kan variera från enhet till enhet).
  • Ladda ner den officiella installationsfilen från Macromedia.com. Det kan du antingen göra från din mobila enhet och sedan öppna APK-filen direkt, eller ladda hem den från dator och sedan kopiera filen till mobilen eller surfplattan.
  • Installera webbläsaren Boat Browser från Play Store. Boat Browser har uttryckligen stöd för Flash men det fungerar även i vissa andra läsare.
  • Ifall du valde Boat Browser, aktivera Flash i Boat Browsers inställningar: Settings > Page content settings > Enable flash/plug-ins > Always on.
  • Voilá! Njut av hela webben, som en boss.