Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fler uppgifter om Androids nya gränssnitt: Material NEXT

Postat:
12:06 - 2021-02-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Senaste tiden har det duggat inofficiella uppgifter om Android 12, framförallt tack vare XDA. Androids nya gränssnitt och designspråk kallas preliminärt ”Material Next” – en vidareutveckling av ”Material Design”.
Gränssnittet som tidigare har visats i skärmdumpar sägs vara ett specifikt Google-tema som heter ”Silk”, vilket eventuellt bara kommer att finnas på Pixel-telefoner. Androids utökade temastöd skulle på sikt i bästa fall kunna innebära att tillverkare kan skapa ett eget gränssnitt utan djuplodande förändringar, och att användare på ett enkelt vis kan aktivera ett mer ”vanilla”-liknande gränssnitt.

Även om det saknas skärmdumpar som visar förändringarna ska layouten för låsskärmen ha gjorts om, med större anpassningsmöjligheter likt att ändra klockan. Till och med sveplås-skärmen kan få en ny utformning, och låsskärmen påstås erbjuda tillgång till snabbkontrollerna för smarta hem. De kontrollerna visas idag bara i avstängningsmenyn.

Snabbinställningarna i aviseringsmenyn ska samtidigt ha fått en ny layout. Android 11 visar betydligt färre snabbinställningar än Android 10, något som inte uppskattades av alla. En mystisk ”letterbox”-funktion sägs göra så att appar kan placeras i fönster. Huruvida det är avsett för ett desktop-läge eller något helt annat återstår att se, om nu uppgiften stämmer.

XDA nämner även annat smått och gott som att Android 12 erbjuder förbättrad skärmrotation, en mer polerad bild-i-bild-funktion, ett dedikerat spelläge, samt ett tillgänglighets-läge som dämpar gälla färger.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om