Flow Home vill ge oss en ny typ av hemskärmsupplevelse

Postat:
23:35 - 2014-12-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

Ända sedan de första smarta pekskärmsmobilerna har telefoners hemskärmar i regel bestått av ett rutnät av ikoner. Android introducerade widgetar och en separat applikationslåda, men grundupplägget är intakt. Windows Phone är ett av få undantag, då Microsoft istället valde att använda dynamiska rutor på hemskärmen och en vertikal lista som visar alla appar.

Androids flexibilitet tillåter att användare byter ut hemskärmsappen och det finns en mångfald av ersättare i Play Store. De flesta har ett traditionellt upplägg men med fler anpassningsmöjligheter, samtidigt som vissa tagit ut svängarna mer som exempelvis Aviate, Chameleon Launcher, EverythingMe, Themer och Z Launcher.

flow-home-3flow-home-2

Utvecklaren Larva Labs (som var med och skapade ursprungliga Androidify) har en app på gång kallad Flow Home som de menar är ”en ny typ av hemskärm”. Istället för genvägar till appar vill Flow Home visa vad som finns inuti apparna direkt på hemskärmen, lite i stil med tidigare nämnda Chameleon Launcher. Användare scrollar vertikalt bland innehållet, ett slags nyhetsflöde, och aviseringar dyker upp direkt på hemskärmen.

Flow Home har stöd för teman och dina favoritappar kan öppnas i ett fönster nere i högre hörnet av skärmen, så de är enkla att nå oavsett skärmstorlek. Appen finns i Google Play men är fortfarande i betastadiet och kräver i nuläget en inbjudningskod. Vi återkommer framöver med ett test för att se hur bra detta fungerar i praktiken.

flow-home-1flow-home-4