Funktionaliteten för Googles smarthögtalare begränsas efter Sonos stämning

Postat:
15:19 - 2022-01-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
123

Sonos stämde Google för patentintrång och vann, något som diskuterades häromdagen. Som följd av Sonos stämning har Google behövt begränsa funktionaliteten i företagets smarthögtalare.

Google tar upp förändringarna på sin supportsida för Nest. De som har flera högtalare och utnyttjar högtalargrupper kommer behöva justera volymen för varje högtalare individuellt, istället för alla samtidigt genom gruppvolyms-funktionen som tidigare.

Ljudnivån för en högtalargrupp kommer heller inte längre gå att justera genom telefonens fysiska volymknappar. Google skriver att ”de flesta” högtalargrupper kommer fortsätta att fungera, förutom när andra märken används likt JBL eller Lenovo.

Dessa måste ha firmwareversion 1.52.272222 eller senare för Google Cast och kan behöva uppdateras. Sista ändringen är att ”en liten skara” användare kommer behöva använda appen ”Device Utility” för att färdigställa installationer och uppdateringar.

För de som använder högtalargrupper blir det en påtaglig försämring och upprörda röster har höjts i forumtråden för Googles inlägg.