Garmin presenterar träningsklocka med obegränsad batteritid

Postat:
11:39 - 2022-02-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
12

Vissa har säkert väntat på träningsklockor som helt kan drivas av solenergi och aldrig behöver laddas. Garmin har introducerat ett alternativ i form av Instinct 2 Solar.

Den största upplagan (45mm) ska kunna hålla igång hur länge som helst i ”smartklocksläget”, utan att behöva laddas. Användaren behöver dock tillbringa åtminstone tre timmar om dagen utomhus med urtavlan blottad, i ljusförhållanden på minst 50 000 lux.

Molnfritt dagsljus när solen står högt på himmelen kan ha en styrka på runt 120 000 lux. Det kan det bli svårt att få in tillräckligt mycket ljus i Sverige vintertid, men det borde inte vara några större problem under sommaren för de som vistas mycket ute.

Med GPS-spårning aktiv blir batteritiden istället 48 timmar, eller som högst 370 timmar (drygt två veckor) beroende på ljusförhållanden. Klockan har en monokrom och transflektiv LCD med 176 x 176 pixlar. Garmin använder ”memory-in-pixel” för att förbättra batteritiden.

Enheten erbjuder GPS, GLONASS och Galileo, samt Bluetooth, höjdmätare, barometer, kompass och termometer. Klockan har därtill optisk pulsmätare och mätning av syremättnaden. Instinct 2 Solar är ingen sann smartklocka men erbjuder ett visst appstöd och det går även att installera widgetar.

Konstruktionen är vattentät (100m) och uppfyller MIL-STD-810. Garmin säljer en rad olika modeller i olika storlekar och med och utan solenergi. De som är nyfikna kan spana in pressmeddelandet.