Google ämnar utöka antalet versionsuppdateringar av Android för Pixel 8 [Rykte]

Postat:
16:40 - 2023-08-29
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
15

Enligt obekräftade uppgifter via 9 to 5 Google planerar Google att med start med kommande Pixel 8 utöka antalet versionsuppdateringar som tillhandahålls, för att bättre matcha konkurrenter som Apple och Samsung.

Hittills har Google utlovat tre versionsuppdateringar för Pixel-serien, samt ytterligare två år av säkerhetsuppdateringar, men detta bleknar i synnerhet i jämförelse med Apples Iphones som inte sällan uppdateras i hela åtta år. Även Samsung, som för utvalda modeller utlovar fyra års versionsuppdateringar och två ytterligare år av säkerhetsuppdateringar (om än i regel bara kvartalsvis, istället för månadsvis som Google) ger Google en knäpp på näsan.

Det nya ryktet gör gällande att Google med start med Pixel 8 ämnar tillhandahålla fem års versionsuppdateringar och ytterligare två år av säkerhetsuppdateringar, för ett uppdateringsstöd om totalt sju år. Detta vore om ryktet visar sig vara sant i undertecknads mening onekligen en välbehövlig utökning av mjukvarustödet då konsumenterna rent allmänt behåller sina allt dyrare telefoner allt längre.

Är fem år av Androiduppdateringar och ytterligare två år av säkerhetsuppdateringar lagom, eller vill ni rent av se mer? Eller var tre versionsuppdateringar plus två års säkerhetsuppdateringar redan det tillräckligt för era behov?