Google arbetar på att tackla fragmenteringsproblemet med FroYo?

Postat:
18:11 - 2010-03-29
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
391

I en artikel på Engadget idag talar Chris Ziegler om den kommande androiduppdateringen FroYo (”Frozen Yogurt”) och om hur Google arbetar på att försöka komma till rätta med fragmenteringsproblemen som har uppstått då Google har utvecklat Android i ett mycket högre tempo än vad dess hårdvarupartners har kunnat matcha.

Det rasande tempot som Google har satt upp, kombinerat med vissa tillverkares ovilja att hålla gamla telefoner uppdaterade, gör att vi idag ser hela fyra olika versioner av Android på marknaden: 1.5/Cupcake, 1.6/Donut, 2.0/Eclair och 2.1/Eclair. Utöver detta ser vi även tillverkarnas egna gränssitt, vilka ytterligare komplicerar saker och ting.

Utöver att arbeta för att göra framtida versioner mer kompatibla, vilket de har arbetat med ända sedan 1.6, så ämnar Google även göra fler av sina ”Google-apps” tillgängliga via Market. Ett exempel på detta är Google Maps, som sedan länge finns på Market. Detta innebär att även kunder som av olika skäl är ”fast” med en äldre androidversion kan ta del av nya funktioner utan att tvingas vänta på en komplett systemuppdatering via tillverkaren.

Att det alltid kommer vara en del problem med fragmentering är nog något som man även i framtiden får acceptera – det är en kompromiss man får göra i utbyte mot att ha en uppsjö av telefonmodeller och tillverkare att välja mellan – men förhoppningsvis kan Google täppa till eller jämna ut många av problemen vi ser idag. Detta kräver dock att vi kommer förbi den ack så ettriga 1.5/Cupcake-versionen som just nu ligger som en bromskloss i utvecklingen.
 

Via Engadget. Tipstack till Wasabi och Jocke!