Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige

Postat:
13:07 - 2020-07-10
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
57

I ett pressmeddelande som publicerats under dagen låter Google Sverige informera om att funktionen rutiner för Assistant fått svenskt språkstöd. Tjänsten rullas ut gradvis under de närmaste dagarna och ingen uppdatering krävs för att ta del av den.

Precis som namnet antyder gör rutiner det möjligt att koppla flera aktiviteter eller åtgärder till ett kommando. Exempelvis:

  • Ok Google, god morgon”, så kan assistenten tända lamporna, berätta vädret, spela musik eller nyheter och annat.
  • Ok Google, vi går hem”, så kan assistenten ge en trafikuppdatering, skicka och läsa sms, spela upp en podcast och annat.

För mer information och exempel på ytterligare förkonfigurerade rutiner, eller hur du skräddarsyr dina egna rutiner hänvisar Google till hjälpsidan för Assisant-rutiner.

Google Assistent utvecklades för att underlätta i vardagen och hjälpa människor få saker gjorda. Med ’Rutiner’ tar vi ännu ett steg i den riktningen. Det har varit en efterfrågad funktionalitet, och vi är glada att nu kunna rulla ut den till användare i Sverige

— Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige.

Rutiner har tidigare varit tillgängligt i Sverige för användare som använder Assistant på engelska, men fungerar från och med idag också för användare som valt svenska som primärspråk.

För att konfigurera rutiner går det antingen att säga/skriva ”OK Google, skapa rutiner”, eller genom att öppna Google Home-appen och sedan trycka på avataren för att därefter välja ”Inställningar för Assistant”.

Till er som erhållit uppdateringen undrar vi hur det fungerar med svenska och vilka rutiner ni hittills testat framgångsrikt.

[Rutiner på svenska i Swedroid Forum]