Google-assistenten har plötsligt blivit till Gemini för vissa

Postat:
19:06 - 2024-05-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

Enligt inlägg i forumet och kommentarer har Google-assistenten plötsligt startats istället för Gemini på telefoner, fastän Gemini inte har installerats manuellt som APK-fil. Beteendet upprepades då vi oväntat fick fram Gemini istället för Google-assistenten på en Pixel 8 tidigare idag, vid långtryck på strömknappen.

Funktionaliteten tillhandahålls via Google-appen; Gemini-appen finns ej på telefonen. Efter att Gemini startats och en fråga ställts uppmanade Gemini till nedladdning av Gemini-appen, men när vi följde Play Store-länken stod det att appen inte är tillgänglig i landet. Gemini har dock fortsatt fungera fint på telefonen och har ersatt Google-assistenten.

Kanske uppstår denna förhandsaktivering endast under specifika omständigheter, för Gemini-appen har inte släppts i Europa än. Är det ett tecken på att Gemini snart kommer släppas globalt? Eller är det endast ett exempel på att Google ibland oavsiktligt råkar ändra saker i Android via serversidan? Svårt att säga. Är det fler som fått upp Gemini istället för Google-assistenten?