Google berättar om nya Androidfunktioner som släppts för alla

Postat:
10:23 - 2022-06-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Androidtelefoner har fått nya funktioner. De flesta av dem kommer via Google-appar medan en av nyheterna berör Play Store.

Gboard-finessen som automatiskt skapar helt nya klistermärken utifrån vad användaren skriver har nu släppts för alla, efter att tidigare bara funnits på Pixel-telefoner. Detta ska gälla globalt men bara för användare som skriver på amerikansk engelska.

Nästa nyhet berör en Google-app för de med hörselnedsättningar. Sound Amplifier använder telefonen för att förstärka och filtrera ljudet runtomkring så att det lättare kan uppfattas. En uppdatering för med sig förbättrad reducering av bakgrundsbrus, snabbare och mer korrekt ljud, samt ett nytt gränssnitt.

Google-appen Lookout, för personer med synnedsättningar, kan nu beskriva vad en bild på telefonen föreställer. Detta fungerar oavsett i vilken app bilden öppnas. Lookout har dessutom fått allmänna förbättringar av alla de olika lägena – och appen fungerar numera offline.

Sista nyheten berör Play Points som nu kan användas för att betala för IAP i spel och appar. Användare kan tjäna Play Points, en slags belöningspoäng, genom att betala för saker i Google Play.