Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google berättar om nya säkerhetsfunktionerna i Android 5.0

Postat:
18:52 - 2014-10-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
I ett inlägg på Androids officiella blogg har Google berättat mer om nya säkerhetsfunktionerna i Lollipop. Google menar att det finns en uppsjö nya säkerhetsåtgärder i Android 5.0 som skyddar användare, som exempelvis kryptering som standard och en förbättrad låsskärm.
Företaget skriver att det enklaste sättet att skydda sin enhet är att använda ett skärmlås, samtidigt som många väljer att inte använda något lås alls på grund av bekvämlighet. Nya finessen ”Smart Lock” nämns som en frälsare vilken ska få fler att använda skärmlås.

Genom Smart Lock kan en extern Bluetooth- eller NFC-enhet agera nyckel. Så länge du är uppkopplad mot externa enheten kommer Android inte be om lösenord. Dessa externa enheter kan exempelvis bestå av träningsarmband, smartklockor och NFC-brickor.

android-5.0-smart-lock

En annan nyhet är att Android 5.0 har kryptering av data som standard. Hittills har krypteringen varit valfri men den kommer vara aktiv från allra första gången du aktiverar en enhet med Lollipop.

Full device encryption occurs at first boot, using a unique key that never leaves the device. This is the safest way to encrypt your device, which is why it’s how we’ve built encryption on Android since it first launched three years ago.

Sista förbättringen har med SELinux (Security Enhanced Linux) att göra. I och med Android 5.0 kommer SELinux ”Enforcing Mode” vara ett krav för samtliga appar på samtliga enheter, vilket stärker Androids sandlåda och minskar risken för attacker och illasinnade applikationer.

Mest kommenterat

 1. Huawei får inte bygga svenska 5G-nät, anses utgöra säkerhetshot
 2. Androidtillverkare – ge oss en motsvarighet till Iphone 12 Mini [Opinion]
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Stor läcka kring Huaweis nya flaggskepp Mate 40 Pro
 5. Vad anser du om de nya bildförhållandena för telefoner?
 6. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn

Mest läst

 1. Så här liten är Apple Iphone 12 Mini
 2. OnePlus presenterar prispressade 8T med 120Hz uppdateringsfrekvens
 3. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 4. Telia introducerar 5G i 20 städer
 5. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21
 6. Test: OnePlus 8T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om