Google berättar om nyheter för Android och anslutningar 2022

Postat:
12:56 - 2022-01-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google vill förbättra och förenkla anslutningar och göra våra enheter mer välintegrerade med varandra. Deras ”Fast Pair”, som erbjuder smidigare Bluetooth-anslutningar, kommer snart till Chromebooks.
Hörlurar som stödjer ”Fast Pair” ska gå att ansluta till Chromebooks med ett enda klick. Nyheten släpps om ”några veckor”. Google skriver att de som skaffar en ny Chromebook i år kommer kunna installera och konfigurera den med hjälp av en Androidtelefon, för att direkt kunna nå exempelvis Wi-Fi-nätverk och Google-konto.

Androidtelefoner och Chromebooks ska samtidigt få en tightare integrering genom en vidareutveckling av ”Phone Hub”, och det kommer gå att dela filer till Windows-datorer genom Nearby Share.

Google planerar att förenkla anslutningar till enheter i det smarta hemmet, då det kommer gå att ansluta via ”Fast Pair” till alla enheter som stödjer Matter. De som har en Wear OS-klocka kommer kunna använda den som nyckel för Chromebooks och Androidenheter. Så länge klockan är ansluten är enheterna upplåsta.

So if you’re wearing headphones to watch a movie on your Android tablet and you receive a phone call, the movie will pause and the headphone audio will automatically switch to your Android phone and then switch back to the movie when you’re done.

En annan nyhet är att enheter automatiskt vet vilken av dem vi vill använda – och när. Som exempel nämner Google att ifall någon använder hörlurar för att titta på film på en surfplatta och personen får ett telefonsamtal, kommer hörlurarna automatiskt ansluta till telefonen istället.

När samtalet avslutas byter hörlurarna tillbaka till plattan. Funktionen släpps under de kommande månaderna för kompatibla hörlurar.

Mest kommenterat

 1. USA har en annan meddelande-marknad än övriga världen
 2. Ge oss USB-C för allt [Opinion]
 3. Samsung uppdaterar fler telefoner till Android 12
 4. OnePlus 6 och 6T har nått slutstationen för uppdateringar
 5. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 6. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini

Mest läst

 1. NetOnNet börjar hyra ut hemelektronik
 2. Samsung uppdaterar fler telefoner till Android 12
 3. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini
 4. Ge oss USB-C för allt
 5. Hela Galaxy Tab S8-serien avslöjas – påkostade plattor från Samsung
 6. USA har en annan meddelande-marknad än övriga världen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om