Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google gör Music All Access tillgängligt i nio europeiska länder

Spotify-konkurrenten snart i Norden?

Postat:
11:05 - 2013-08-08
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

I samband med årets Google I/O-konferens lanserade Google en prenumerationsbaserad tjänst för att strömma bolagets musikkatalog mot en fast månadskostnad vid namn ”Google Music All Access”. Tjänsten fanns till en början tillgänglig i USA och dök sedermera upp i både Australien och Nya Zeeland.

Under gårdagen utökade Google All Access till att omfatta följande nio europeiska länder: Belgien, Österrike, Frankrike, Irland, Italien, Luxemburg, Portugal, Spanien samt Storbritannien. Abonnemangskostnaden ligger på UK GPB 7,99 i Storbritannien och i övriga länder Euro 7,99 (ca 70kr).

google_music_all_access

Om eller när Google Music All Access kommer dyka upp i Norden eller mer specifikt Sverige är ännu oklart. Gemensamt för länderna Google nu lanserar All Access i är att en majoritet av dem historiskt sett varit tidigt ute med nya tjänster från Google. Exempelvis dök betalapplikationer i Google Play, eller Android Market som det då kallades, först upp i bland annat Spanien, Österrike, Italien, Nederländerna och Storbritannien. I andra vändan ingick bland annat Norden och så har det i stort sett fortsatt. Ett annat exempel är tillgängligheten av Nexus-enheter och Chromebooks via Google Play etc.

google_play_us

Det var inte heller särskilt länge sedan vi fick tillgång till ”Google Play Böcker” i Sverige, men inget av detta behöver förstås ha något samband med hur lanseringen av specifikt All Access kan komma att se ut i resten av Europa. Vi kan mycket väl få vänta länge till på att tjänsten dyker upp. Till andra tjänster som finns tillgängliga i USA och som vi för närvarande väntar i på Norden hör ”Google Movies & TV”, ”Magazines” och ”Devices” (Nexus-enheter och Chromebooks). En lista över i vilka länder respektive tjänst finns tillgänglig hittar du här.

Mest kommenterat

 1. Google Earth kan nu visa hur världen förändrats de senaste 37 åren
 2. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 5. Utvecklare: dags att flytta viktiga menyer till botten av skärmen [Opinion]
 6. Test: OnePlus 9 Pro

Mest läst

 1. Test: OnePlus 9 Pro
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 5. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om