OLED-panelen är 6” med 1080 x 2340 pixlar, HDR, 90Hz uppdateringsfrekvens och skyddsglaset Corning Gorilla Glass 6. Telefonen kör förstås Android 11 som drivs av 5G-chippet Snapdragon 765G, 8GB LPDDR4-RAM och 128GB lagring.
Chippet har varit populärt i år när tillverkare inte vill använda det betydligt dyrare Snapdragon 865. Prestandan är ungefär i nivå med Snapdragon 845, vilket var Qualcomms snabbaste chipp för två år sedan. Det duger gott och väl för de allra flesta och har givit fint flyt i telefoner tidigare i år.
Pixel 5 har en beprövad kapacitiv fingeravtrycksläsare på bakstycket, något som är mycket välkommet för de som inte uppskattar de nyare och ofta långsammare biometriska autentiseringarna. Till skillnad mot fjolårets Pixel 4 har Google haft vett att sätta dit ett rejält batteri med 4080mAh. Inte störst på marknaden, men stort i förhållande till skärmstorleken.
Konstruktionen består av aluminium, något som Google nästan blir ensam med idag när glas dominerar, även om plast börjat göra en blygsam comeback. Enligt Google har de till 100 procent använt återvunnen aluminium. Telefonen är IP68-klassad och stödjer både trådlös laddning och omvänd trådlös laddning.
Utöver e-SIM används nano-SIM, men minneskortsplats saknas i vanlig ordning.
Kamerorna
Förra året argumenterade Google att ett telefoto-objektiv är mer användbart än en supervidvinkelkamera. Bäst vore förstås att ha tillgång till båda, men oavsett vilket läger du tillhör har Google vänt kappan efter vinden då Pixel 5 istället har supervidvinkel som sekundär kamera. Den har har 16MP, bländaren f2,2 och 107 graders synfält.
Huvudkameran erbjuder 12,2MP, optisk och elektronisk bildstabilisering och bländaren f1,7. Sensorn i kamera-ön framtill erbjuder 8MP. För Google är dock mjukvaran viktigare än hårdvaran, med deras beräknande fotografi som ofta låtit företaget göra mer med mindre. Pixlarna har exempelvis senaste åren haft mörkerprestanda och stillbildskameror i världsklass.
Det imponerande läget för astrofotografi finns kvar. Telefonen lyser upp porträttbilder med hjälp av AI i de lägen skuggor skymmer ansikten. Ljussättningen kan korrigeras i efterhand i Google Photos. Porträttbilder kan numera dessutom tas i nattläget, som ökar ljusinsläppet. En ny funktion för videoinspelning ska ge Hollywood-inspirerad panorering och bildstabilisering.
Pris och tillgänglighet
Priset i USA ligger på 699 dollar och enheten blir tillgänglig med start 15 oktober. Telefonen kommer inte att lanseras i Norden då den endast släpps i nio länder.
Aktuellt


Android på Prisjakt
Google Pixel 5
OnePlus Nord
OnePlus 8 Pro
Huawei P30 Pro
Samsung Galaxy S10 Plus
Honor View 20
OnePlus 6T
Google Pixel 3 XL
Sony Xperia XZ3
Populära ämnen
Mest kommenterat
Mest läst
- EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
- Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
- Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
- Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem
- OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
- OnePlus presenterar nyheter 8 mars
Visa topplistan
Undersökningar

Undersökningar
- Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
- Hur skyddar du din smartphone?
- Vad tycker du om designen i Android 12?
- Vilken operatör använder du idag?
- Använder du regelbundet en digital assistent?
- Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
- Hur många bilder har du på Google Photos idag?
- Hur många strömningstjänster betalar du för?
- Visa alla undersökningar
Allt om
Sweclockers RSS
- Fredagsfokus 13: Tillverkningsprocesser och nanometer
- Förbeställ SweClockers nya musmattor!
- EU uppges förbereda rättsprocess mot Apple
- Nvidia kniper 82 procent av grafikkortsmarknaden
- Frigör din inre viking i L33T Gaming-tävling
- Samsung visar upp SSD-enheten 980 – för PCI Express 3.0
- Postnord introducerar live-spårning av hemleveranser