Google kan kolla ifall användares e-postadress finns på mörka webben

Och andra integritetsförbättringar

Postat:
11:19 - 2023-05-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:

Google diskuterar diverse säkerhets- och integritetsförbättringar i ett inlägg på produktbloggen. Ett tillskott i sökmotorn är möjligheten att få information om bilder som visas i sökresultaten.

Genom att välja ”om den här bilden” från menyn intill bilder (de tre prickarna) ska det gå att se viktig kontext, som när den bilden eller liknande bilder först indexerades, var bilden först kan ha publicerats, och på vilka andra ställen den förekommer online som exempelvis på nyhetssidor, sociala nätverk eller faktagranskningssidor.

Google tar även upp den lösenordsfria framtiden som vi redan diskuterat i detalj, samt den ”säkra surfen” i Chrome som använder AI för att varna om farliga och bedrägliga hemsidor eller filer. Spamskyddet i Google Drive har utökats och det går att ta bort enskilda sökfraser i Google Maps direkt från appen.

En specialfunktion för amerikanska användare är möjligheten att se huruvida deras e-postadresser förekommer på mörka webben; dark web. Om adressen upptäcks får användare tips på hur de kan skydda sig. Finessen kommer bli tillgänglig i fler regioner efterhand.