Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google lanserar Android 11 i skarp version

Postat:
19:55 - 2020-09-08
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Under tisdagskvällen kunde Google meddela att Android 11 lanserats i en skarp version och är tillgängligt för nedladdning för större delen av Pixel-serien. I fokus för den senaste versionen av Android står smartare notiser, utökade integritetsinställningar, bättre integration med smarta hem-enheter, förbättrade uppspelningskontroller samt gränssnittsförbättringar.
Redan i februari introducerade Google en förhandsversion av Android 11 som främst riktade sig till utvecklare, vilken i sin tur avlöstes av det publika betaprogrammet som låter Pixel-användare delta på ett enkelt vis. Enligt Googles ursprungliga releaseschema var planen att lansera en skarp version av Android 11 redan i augusti, men med facit på hand dröjde det alltså till september.

Android 11 är tillgängligt från och med idag för samtliga Pixel-telefoner från och med Pixel 2 och framåt via FOTA (firmware-over-the-air), vilket innebär att den nya versionen bör synas på en gång vid en sökning efter nya uppdateringar. För de som är med i betaprogrammet skiljer sig inte proceduren åt för att uppdatera till den skarpa versionen. Fabriksavbilderna finns i vanlig ordning publicerade på Googles hemsida för de som vill utföra en manuell uppdatering.

Google har vidare publicerat en sida där flertalet större såväl som mindre nyheter i Android 11 listas.

Med lanseringen av Android 11 firar Android i princip 12 år. Den första skarpa versionen av Android (1.0) presenterades 23/9, 2008. En förteckning över samtliga versioner som hittills lanserats finns att tillgå på Wikipedia.  Om Google fortsätter på inslagen bana bör Android S eller version 12 presenteras i februari 2021.

[Ta del av nyheterna i Android 11]

[Tråden för Android 11 i Swedroid forum]

Mest kommenterat

 1. Fler fotografier på nya Chromecast
 2. Vilken sökmotor använder du?
 3. Googles stora hårdvaruevenemang börjar 20:00 ikväll
 4. Googles nya Chromecast har fjärrkontroll och kör ”Google TV”
 5. Google introducerar sin nya toppmodell Pixel 5
 6. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet

Mest läst

 1. Fler fotografier på nya Chromecast
 2. Butik i USA har redan börjat sälja nya Chromecast
 3. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet
 4. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 5. Googles stora hårdvaruevenemang börjar 20:00 ikväll
 6. TicWatch Pro 3 är först ut med Snapdragon Wear 4100

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken sökmotor använder du främst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om