Google Pixel Watch 2 sägs erbjuda UWB, modernt chipp, bättre batteritid

Postat:
14:12 - 2023-08-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6
Första Pixel Watch

Senaste ryktet om Googles kommande smartklocka Pixel Watch 2 nämner att enheten har utrustats med ultra-wideband (UWB). Tekniken skulle kunna användas för att hitta klockan om den tappas bort, eller som digital bilnyckel för att låsa upp kompatibla bilar.

Google har enligt källan valt att integrera chippet Qualcomm Snapdragon W5 som är betydligt mer effektivt än föregångarens förlegade systemkrets, vilket bör leda till bättre batteritid och högre prestanda. Chippet sägs ha kombinerats med Googles egna stödprocessor NXP.

Batterikapaciteten har fått en blygsam utökning från 294mAh till 306mAh. Källan skriver att Pixel Watch 2 har samma skärmspecifikationer som föregångaren; en 1,2-tums OLED med 384 x 384 pixlar och lika grova ramar som tidigare. Panelen ska dock den här gången komma från Samsung Display istället för BOE.

Pixel Watch 2 förväntas erbjuda sömlösa uppdateringar, det vill säga uppdateringar som installeras i bakgrunden medan klockan kan användas, vilket Google i så fall blir först med i en smartklocka. Sista nämnvärda punkten är att Google kommer utöka tillgängligheten, så det är möjligt att enheten släpps i Norden även om det är långt från säkert.

Ett skrivfel i rubriken har rättats