Google presenterar skarpa Android 12L

Postat:
20:17 - 2022-03-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
9

Google har introducerat skarpa Android 12L på sin produktblogg – en uppdatering av Android 12 med optimeringar för enheter med stora skärmar, likt surfplattor och foldables.

Systemet visades upp redan i höstas men ska nu vara redo. En av de anpassningar som gjorts berör aviseringsmenyn, som nu har separata kolumner för snabbinställningar och aviseringar.

Samma designupplägg återfinns i andra delar av systemet, exempelvis bland inställningarna där det går att ändra alternativ utan att behöva gå in och ut ur de olika kategorierna. Android 12L erbjuder även ett aktivitetsfält för förbättrad multikörning, med stöd för att initiera split-screen.

Google skriver inte när uppdateringen kommer skickas ut annat än att Android 12L kommer till plattor och foldables från Samsung, Lenovo och Microsoft senare i år. Företaget planerar att implementera fler optimeringar för stora skärmar i och med Android 13.

Uppdatering: Android 12L ska ha släppts för Pixel 3a fram till Pixel 5a, men de större förändringarna går inte att få fram på så små skärmar.