Google presenterar stora nyheter för Messages, inklusive meddelandereaktioner från Iphones

Postat:
15:53 - 2022-03-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Googles meddelandeapp Messages har fått nyheter av det större slaget. Fokus ligger på att förbättra kommunikationen mellan Androidtelefoner och Iphones.
I sitt blogginlägg påpekar Google att ”allt inte fungerar som det ska” när meddelanden skickas mellan Androids och Iphones, eftersom kommunikationen baseras på ”den förlegade meddelandestandarden” SMS.

Google har flera gånger uppmanat Apple att anamma nya standarden RCS och gör det återigen. Inlägget vädjar Apple att sälla sig till resten av mobilbranschen, implementera RCS och göra meddelanden ”bättre och säkrare”.

When people with Android phones and iPhones message each other, not everything works the way it should.

That’s because these conversations rely on SMS, an outdated messaging standard, instead of RCS, a modern, more secure industry standard Android uses that enables high-quality videos, emoji reactions, end-to-end encryption and more.

Apple kommer dock inte anamma RCS i första taget då Imessage används för att hålla kvar användare. Första nyheten är att Messages kan visa meddelandereaktioner från Imessage som emojis, istället för att meddelandereaktionen visas som ett separat SMS i textform.

Finessen kommer först till enheter som är inställda på engelskt systemspråk. Meddelandereaktionerna har redan varit tillgänglig sedan en tid tillbaka för vissa användare. Google vill även förbättra videodelning mellan Androidtelefoner och Iphones.

När videor skickas som MMS blir klippen lågupplösta och suddiga och det ser förskräckligt ut. Nödlösningen Google tänkt ut är att integrera Photos i Messages. Videor kan delas i form av Photos-länkar för att bibehålla bildkvaliteten.

Google har samtidigt satsat på automatisk kategorisering av meddelanden, med separata flikar för privata meddelanden och de som berör arbete. Lösenord som skickats som SMS kan dessutom automatiskt raderas efter 24 timmar. Dessa funktioner finns dock idag bara i USA och Indien.

Messages kan påminna användare om att svara på meddelanden, ifall de råkat glömma bort det. Även denna finess är i början endast tillgänglig när engelska används som systemspråk. Sista tillskotten är påminnelser om kontakters födelsedagar direkt i Messages, samt den nya klistermärkesfunktionen i Gboard.

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 5. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Samsungs senaste mobil har 6000mAh
 6. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om