Google släpper skarp 64-bitarsversion av webbläsaren Chrome

Postat:
19:21 - 2014-08-27
Skribent:
| Eric
Kommentarer:
53

Under gårdagskvällen meddelade Chrome-teamet att version 37 av webbläsaren lanserats i en skarp version som nu är tillgänglig för nedladdning. Till nyheterna hör bland annat 64-bitarsstöd för Windows, bättre rendering av teckensnitt för Windows och en rad buggfixar och prestandaförbättringar.

chrome_64_about

Uppdateringen finns i vanlig ordning att hämta hem via Chromes nedladdningssida eller genom webbläsarens uppdateringsfunktion: Inställningspanelen > Om Google Chrome > Uppdatera. De som däremot vill ha 64-bitarsversionen av Chrome för Windows hittar installationsfilen här.

Vi passade på att göra ett mindre snabbtest mellan 32- respektive 64-bitarsversionen av webbläsaren tillsammans med Windows 8.1 x64 i samband med installationen.

Testmaskin: Core i7-3770k (4GHz), 16GB RAM

Chrome 32-bit (bäst av tre körningar)

Sunspider 1.0.2: 159ms
Browsermark 2.1: 4539 poäng

Chrome 64-bit (bäst av tre körningar)

Sunspider 1.0.2: 226ms
Browsermark 2.1: 4831 poäng

Av snabbtestet att döma kan vi konstatera att Sunspider, som främst mäter Javaskriptsmotorns prestanda, gick något långsammare med 64-bitarsversionen. Å andra sidan fick vi ett något bättre resultatet i Rightwares mer omfattande webbläsartest Browsermark. Vi stötte lyckligtvis inte på några problem med våra Chrome-tillägg i samband med växlingen.

Chrome för Android finns för närvarande bara att tillgå i en 32-bitarsversion medan 64-bitarsversionen för Linux fortfarande är i beta. Kommande Android L har begåvats med fullt 64-bitarsstöd och Chrome kommer rimligtvis finnas bland de appar som inledningsvis drar nytta av detta.

Nedladdningslänkar för samtliga OS finns publicerade på Google Chrome Dev Channel.

Har ni läsare haft tillfälle att testa och hur har i sådana fall 64-bitarsversionen fungerat för er del?

Uppdatering: Det verkar som att BankID inte fungerar tillsammans med 64-bitarsversionen av Chrome.