Google släpper AI-assistenten Gemini för Android, men vi får vänta

Ersätter Google-assistenten

Postat:
14:49 - 2024-02-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Utöver att döpa om Bard till Gemini och introducera Gemini Advanced har Google idag även släppt en Androidapp för den ”experimentella AI-assistenten”. Även om assistenten inte är tillgänglig i Europa än vill vi ändå diskutera Gemini för Android närmare.

När Gemini installeras ersätter appen Google-assistenten som systemets standardassistent. Det blir därmed lätt att få fram Gemini varsomhelst i systemet genom exempelvis en gest eller långtryck på strömknappen.

Many Google Assistant voice features will be available through the Gemini app — including setting timers, making calls and controlling your smart home devices — and we’re working to support more in the future.

Gemini för Android kan göra allt chattbotten klarar av på webben, men den kan även användas på en mängd andra vis eftersom den är del av telefonen. Om användare ser en bild på en bakelse på skärmen kan de fråga Gemini vad bakelsen är och hur den kan bakas.

Användare kan även ställa andra frågor om bilder, få hjälp att skriva, generera nya bilder utifrån textbeskrivningar, samt utföra kommandon i Google-appar. För de som gillat Bard (Gemini) är en Androidapp just vad som saknats, eftersom det inte är särskilt smidigt att öppna en hemsida som inte ens kan installeras som webbapp.

Google har inte berättat när Gemini-appen kommer släppas i Europa, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.

Artikeln har uppdaterats