Google släpper första betaversionen av Android 14

Postat:
20:02 - 2023-04-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Google har ikväll släppt den första betaversionen av Android 14. Till skillnad mot förhandsversionerna är betaversionen mer komplett och inte bara avsedd för utvecklare.

De som har en Pixel 4a 5G eller senare telefon i serien och vill betatesta Android 14 kan registrera enheten från den här sidan. Efter att mobilen anmälts kommer betaversionen skickas ut som en vanlig OTA-uppdatering.

Googles inlägg riktar sig återigen främst till utvecklare och diskuterar inte många nyheter för vanliga användare. En av de utåtriktade nyheterna som faktiskt nämns är dock den nya och förbättrade tillbakagesten som gör att användare kan se var de kommer hamna när de går ett steg tillbaka, så de inte oavsiktligt lämnar appen och hamnar på hemskärmen. Pilen har dessutom fått en ny design som matchar systemets tema.

Inlägget nämner även den nya delningsmenyn som är tänkt att göra menyn mer enhetlig i systemet. Utvecklare behöver inte längre skapa helt egna delningsmenyer för att infoga anpassade kommandon i menyn, då dessa nu kan integreras i systemets vanliga meny.

Senaste artiklarna om ANDROID 14

→ Se fler artiklar om ämnet